sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Bled

Niinku tossa aikasemmin jo kerroinkin niin viimesenä sunnuntaina suunnattiin mun äitin ja mummon kanssa Blediin. Sloveniassa on vaan kaks järveä koko maassa ja toinen niistä on tää Bled, joka on kuuluisa kirkosta keskellä järveä. Monet oli tätä kehunu että on näkemisen arvonen paikka joten päätettiin sinne sitten lähteä. Älkää ihmetelkö outoja kuvanrajauksia tai sensurointeja mutta eräät ei halunneet esiintyä blogissa.



Lähdettiin bussilla liikenteeseen, ja yhteen suuntaan bussimatka maksoi 7 euroa per naama. Mielestäni se ei oo mikään älytön hinta kun miettii et Lohjalta Helsinkiin maksaa nykyään lähes 12 euroa bussilla. Bussimatka kesti siis noin tunnin ja menikin nopeesti kun kateltiin maisemia.

Bussimatkan jälkeen kaikilla oli kauhee pissahätä ja etsittiin heti lähin vessa, joka löyty jostain ravintolasta. Päätettiin sitten samantien jäädä siihen ravintolaan kahville ja sydä paikalliset kermaleivokset. Bled on Sloveniassa ihan tunnettu näistä leivoksistaan kun tää on kuulemma joku supersalainen resepti (vaikuttaa kyllä maailman helpoimmalta).



Kuvan itse kakusta tajusin ottaa vasta tietenki sen jälkeen ku olin sitä jo menny sörkkimään. Jokatapauksessa tältä se näytti ja maistu siltä miltä näyttääkin, eli hyvältä! Tossa oli joku vohvelin tapanen päällä ja alla sitten toi keltanen oli vaniljavanukkaan makusta ja valkonen on kermavaahtoa. Aika äklömakeetahan toi on, varsinkin kun on noin iso palanen mutta hyvin se alas uppos!




Sit lähettiin kapuumaan ylös Bledin linnalle mistä näkee koko järven ja muut maisemat. Tossa oli ensin ihan maastoa ja suht jyrkkää nousua aika paljon ja sitten vielä parisataa porrasta siihen päälle. Äitiä rupes pelottaa ku oltiin niin korkeella niin se luovutti puolessa välissä(luuseri) ja kavuttiin mummon kanssa kahestaan sitte sinne ylös linnalle. Ainoo kuva mikä ylhäältä saatiin maisemista on toi alla oleva kuva, koska ei jaksettu maksaa 8e sisäänpääsyä linnaan, varsinkin ku se yks luuseri oli siellä puolessa välissä mäkeä odottamassa meitä.


Kapuumisen jälkeen lähdettiin vaan kävelemään rantaa pitkin koska haluttiin nähdä paremmin tää keskellä järveä oleva kirkko. Tonnehan pääsis siis myös veneellä(niinku kuvasta voi bongata) mutta sekin sitte maksaa taas jotain ihan älytöntä niin ajateltiin että ehkä tällä kertaa meille riittää täältä rannalta ihastelu.


Tähän loppuun vielä pakollinen turistiposeeraus... jonka jälkeen käytiin vielä kiertelemässä siinä lähellä olevia pikkukojuja mistä nää vanhemmat naiset ostikin sitten kotiin tuliaisia. Oltiinkin tosiaan aika väsyneitä ja puhki niin suunnattiinkin jo kotiin päin ja kun ei näillä vanhuksilla jalat kestä kävelemistä vaan sai koko päivän kuunnella kuinka kenkä painaa sieltä ja rakkuloita on täällä.

No jokatapauksessa oon kyllä täysin samaa mieltä että ihan näkemisen arvoinen paikka! Meille sattu vielä ihanan aurinkoinen päivä niin oli mukava kiipeillä sinne linnalle ja kävellä rauhassa rantaa pitkin ja nauttia vaan säästä ja hyvästä seurasta. Ja täytyy kyllä myöntää että oli mullakin tän viikonlopun jälkeen jalat aika puhki.

Miia

1 kommentti:

  1. Sloveniassa on kyllä enemmän järviä kuin vain 2! Ihan tiedoksi vaan t. Sloveniassa asuva

    VastaaPoista